Andra tjänster 

Vi kan migration!

Flytta till någon i Sverige

Om du ska flytta till din familj eller anhörige i Sverige behöver du ha ett uppehållstillstånd. Den person som du ska bo med i Sverige måste kunna försörja dig samt ha en bostad av tillräcklig storlek och standard som ni kan bo tillsammans i när du flyttar till Sverige. Vi ser till att du får en trygg familjeåterförening. 

Svenskt medborgarskap

När du bott i Sverige en viss tid och uppfyller övriga krav kan du ansöka om att bli svensk medborgare. För att bli svensk medborgare ska du ha permanent uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållskort, ha uppfyllt kraven för hemvist (bott i Sverige en viss tid), ha levt ett skötsamt liv i Sverige. 

Besöka släkt och vänner

Om du ska besöka släkt och vänner i Sverige och är medborgare i ett land utanför EU, kan du behöva ett visum. För att ansöka om visum behöver du bland annat en inbjudan från personen som du ska besöka, pengar för ditt uppehälle och hemresan och sjukförsäkring som täcker kostnaderna om du skulle bli sjuk under ditt besök i Sverige.

Studera i Sverige

För att få studietillstånd behöver du bland annat vara antagen till heltidsstudier på ett universitet eller en högskola, kunna försörja dig under den tid som du söker uppehållstillstånd för samt ha en heltäckande sjukförsäkring. Tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.